Schoenen waterdicht maken

Schoenen waterdicht maken
Alle artikelen Geplaatst op: 20 december 2023
Schoenen waterdicht maken

Het Nederlandse weer staat erom bekend nogal onvoorspelbaar te zijn en het laatste wat je wilt is met doorweekte schoenen rondlopen. Gelukkig zijn er effectieve manieren om je schoenen waterafstotend te maken. Wil je dat jouw schoenen helemaal waterdicht zijn? Dan moet je rekening houden met het materiaal dat je koopt. We vertellen je graag alles over waterdichte en waterafstotende schoenen in deze blog!

Wat is beter: waterafstotend of waterdicht?

Waterafstotende schoenen laten het water dat erop valt gemakkelijk afglijden. Dit betekent echter niet dat de schoen helemaal geen water kan opnemen. Als je langdurig in de regen staat of door water loopt, kan het water in de schoen natte voeten veroorzaken. Daarom zijn waterafstotende schoenen vooral geschikt wanneer je voor een korte tijd buiten bent, bijvoorbeeld als je in de regen de hond uitlaat.

Waterdichte schoenen zijn schoenen waarbij er geen water binnen kán komen. Dit is natuurlijk beter. Het is lastig om je schoenen achteraf helemaal waterdicht te maken, daarom maken merken zoals Rieker en Skechers waterdichte schoenen voor dames en heren met een trendy model. Waterdichte schoenen worden ook wel Gore-Tex schoenen genoemd, met die schoenen hoef je dan ook niet bang te zijn voor natte en koude voeten. Als je toch liever je favoriete schoenen draagt in regenachtig weer, kun je ze nooit volledig waterdicht maken, maar wel waterafstotend met bijvoorbeeld een waterafstotende spray.

  1. Rieker veterboot
    Vanaf € 109,99
    Maten: 40 41 42 43 44 45 46
  2. RiekerTex veterboot
    Vanaf € 109,99
    Maten: 42 43 44 45 46
  3. Rieker Tex damesboot -20%
    Normale prijs € 89,99 Vanaf € 71,99
    Sale
    Maten: 36 37 38 39 40 41 42

De beste waterafstotende sprays

De Bama Power Protector is een goede keuze om je schoenen waterafstotend te maken. De spray zorgt ervoor dat je schoenen langdurig worden beschermd tegen water, sneeuw en zout. Verder zorgt de spray ervoor dat de schoen goed kan ademen.

Gore-Tex schoenen zijn altijd waterdicht, maar ook hierop kun je de Bama Power Protector goed gebruiken. Het is belangrijk om Gore-Tex schoenen regelmatig schoon te maken om het membraan vrij te houden van verstoppingen. Door regelmatig een protector te gebruiken die geschikt is voor Tex materiaal zorg je ervoor dat er een beschermlaag op je schoenen komt die je schoenen water en vuil afstotend houdt. Door dit eens in de drie weken te doen blijven je Gore-Tex schoenen 100% waterdicht.

Leren en suède schoenen waterdicht maken, kan dat?

Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van textielbehandelingen kun je suède en leren schoenen nu makkelijk waterdicht maken. Dit doe je simpelweg door gebruik te maken van een waterafstotende spray die geschikt is voor alle leersoorten. 

Stappen om jouw schoenen waterdicht te maken

Voordat je begint met het proces van schoenen waterdicht maken, is het slim om deze stappen te volgen.

1. Schoenen schoonmaken: het is belangrijk dat je schoenen goed schoon zijn. Borstel daarom eerst je schoenen schoon en reinig je schoenen daarna met de Bama Magic Upper Cleaner. Met de Bama Upper Cleaner verwijder je al het vuil en de vlekken van je schoenen, wat ervoor zorgt dat de spray goed blijft zitten.
2. Drogen: zorg dat je schoenen volledig droog zijn voordat je de waterafstotende spray aanbrengt. Als de schoenen niet volledig droog zijn, ontstaan er vochtige verbindingen, waardoor bijvoorbeeld regen uiteindelijk toch weer door de schoenen kan dringen.

Door deze twee stappen eerst uit te voeren zorg je ervoor dat de spray goed zijn werk kan doen. Herhaal dit iedere 3 weken voor het beste resultaat.

Het waterdicht of waterafstotend maken van je schoenen helpt niet alleen bij het houden van droge voeten, maar verlengt ook de levensduur en behoudt de uitstraling van je schoenen. Wil je de beste bescherming voor je schoenen? Ontdek ons assortiment aan waterdichte schoenen en hoogwaardige waterafstotende sprays. Bestel nu en zorg ervoor dat je schoenen klaar zijn voor elk weertype.