Wat te doen tegen koude voeten?

Wat te doen tegen koude voeten?
Alle artikelen Geplaatst op: 24 november 2023
Wat te doen tegen koude voeten?

De koudere herfstdagen zijn alweer aangebroken! Heb jij altijd al snel last van koude voeten? Je bent niet de enige. Koude voeten zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen, zeker tijdens deze koudere maanden van het jaar. Je hebt ze niet alleen buiten maar ook binnen met de verwarming aan. Ze kunnen behoorlijk ongemakkelijk zijn. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaken van koude voeten en bieden we handige tips en oplossingen om dit ongemak te verlichten.

Wat kan de oorzaak zijn van koude voeten?

Koude voeten kunnen meerdere oorzaken hebben. Het kan liggen aan een slechte bloedcirculatie of aan nerveuze aandoeningen. Maar het kan ook komen doordat je dunne sokken draagt of op blote voeten loopt. Dunne sokken bieden namelijk weinig isolatie tegen de koude vloer of de temperatuur in je huis. Ze houden ook niet veel warmte vast, waardoor je voeten gemakkelijk kunnen afkoelen. Als je op blote voeten loopt kom je direct in contact met de koude vloer. Dit zorgt ervoor dat je voeten sneller warmte verliezen, waardoor ze koud worden.   

Tips tegen koude voeten

Iedereen heeft weleens last van koude voeten, sommigen ervaren het erger dan anderen. Maar wat kun je er nu precies tegen doen? Hier zijn verschillende tips die helpen om koude voeten te voorkomen of te verlichten.

  1. Draag dikke, warme sokken. Dat zal helpen om je voeten warm en geïsoleerd te houden.
  2. Houd je voeten droog. Dit is belangrijk om koude voeten te voorkomen. Natte voeten worden namelijk sneller koud. Zorg er dus voor dat je voeten droog blijven, vooral in de sneeuw en regen. Waterafstotende schoenen zouden hier erg bij helpen. Rieker Tex biedt schoenen voor zowel dames en heren die waterafstotend zijn en je voeten warm en droog houden. Bovendien heeft een Rieker Tex een breed assortiment met verschillende trendy modellen. Zoals deze warme Rieker Tex damesboot (Art. 44799) of deze stoere veterboot voor heren (Art. 44769).
  3. Schaf een paar pantoffels aan. Je creëert met een pantoffel een extra isoleer laagje om je voeten waardoor je voeten heerlijk warm blijven.
  4. Heb je ‘s avonds moeite om in slaap te vallen vanwege koude voeten? Probeer een lauwwarme kruik in bed bij je voeten te leggen of overweeg om je voeten tijdens het slapen iets omhoog te leggen om de bloedcirculatie te bevorderen.
  5. Beweging verbetert de bloedcirculatie en houdt je voeten warmer. Als je lang zit is het goed om je benen af en toe te strekken, of waar mogelijk een eindje te wandelen. Dit verbetert de doorbloeding wat kouden voeten kan voorkomen.

Hoe krijg ik een betere doorbloeding in mijn voeten?

Regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen of fietsen, stimuleert de bloedcirculatie in je voeten. De kans op warmere voeten vergroot je dus als je regelmatig in beweging blijft. Een voetmassage zal ook de bloedstroom verbeteren en je voeten opwarmen. Wat ook erg goed is voor de bloedcirculatie zijn wisselbaden. Hierbij doe jij je voeten eerst 2 tot 3 minuten in warm water, daarna 2 tot 3 seconden in koud water. Dit herhaal je een aantal keer en je zult snel merken dat de bloedcirculatie weer op gang komt.

Hoe krijg ik mijn koude voeten direct warm?  

Om je koude voeten direct een beetje warmer te maken, is het drinken van een warme kop thee, koffie of hete chocolademelk een oplossing. Het helpt om je lichaam op te warmen, wat ook je voeten zal helpen opwarmen. Je kunt ook je voeten in een warm voetbad met wat zout weken om de bloedcirculatie te stimuleren. Daarnaast kun je een warmtekruik onder je voeten plaatsen. Een paar wollen sokken met heerlijk warme sloffen zal ook helpen om je voeten onmiddellijk op te warmen. Een slof zal de kou van onderaf verminderen en je voeten beschermen. Bekijk bijvoorbeeld de collectie Warmbat pantoffels, gemaakt van 100% Merino schapenwol, voor extra comfort en warmte.

Warmbat heren
  1. Warmbat Connor pantoffel
    Maten: 40 42 43 44 45
  2. Warmbat Classic pantoffel
    Maten: 40 41 42 43 44 45
  3. Warmbat pantoffel muil
    Vanaf € 79,99
    Maten: 40 41 42 43 44
  4. Warmbat pantoffel muil
    Vanaf € 79,99
    Maten: 41 42 43 44 45

Warmbat dames
  1. Warmbat Wallaby boot
    Vanaf € 109,99
    Maten: 37 38 39 40 41 42 43
  2. Warmbat Wallaby boot
    Vanaf € 109,99
    Maten: 36 37 38 39 40 41 42 43
  3. Warmbat Durack boot
    Vanaf € 109,99
    Maten: 38 39 40 41 42 43
  4. Warmbat Durack boot
    Vanaf € 109,99
    Maten: 37 38 39 40 41 42 43

Bestel je sloffen bij Durlinger en voorkom koude voeten!

Met een paar warme sloffen voorkom jij koude voeten. Bij Durlinger shop jij de meest comfortabele en stijlvolle pantoffels van verschillende merken! We bieden een ruim assortiment sloffen voor dames, heren, jongens en meisjes. Kom langs in je favoriete winkel of shop makkelijk en snel online!