Zo bescherm je schoenen tegen regen, vuil en vlekken

Schoenen beschermen
Alle artikelen Geplaatst op: 29 december 2023
Zo bescherm je schoenen tegen regen, vuil en vlekken

Je hebt net nieuwe schoenen gekocht, en bam! Je staat in een plas water of iemand stapt erop. Je nieuwe schoenen zijn gelijk vies. Het is een hele uitdaging om die vlekken eruit te krijgen. Daarom wordt er altijd aangeraden om je schoenen tegen regen, vuil en vlekken te beschermen. Met goed onderhoud kun je ervoor zorgen dat je schoenen in topconditie blijven. Hierdoor gaan je schoenen langer mee!

Voordelen van bescherming voor schoenen

Het is slim om je schoenen te beschermen. Waarom? Als je dat doet hoef je je minder zorgen te maken over vlekken, zelfs als je per ongeluk in iets vies stapt. Met een waterdichte spray zijn je schoenen waterdicht als het regent, en dat betekent droge voeten voor jou. Het mooie is dat beschermde schoenen ook makkelijker schoon te maken zijn. Vuil en vlekken hechten zich minder stevig vast. Ook je schoenen blijven hierdoor langer mooi en zien er niet snel versleten uit. Dat betekent dat je minder vaak nieuwe hoeft te kopen, wat zelfs geld kan besparen.

Schoenen beschermen tegen regen

Een waterafstotende spray zorgt voor een beschermende laag op je schoenen. Dit beschermt de schoenen tegen vocht en vuil. Het waterdicht/waterafstotend maken van je schoenen helpt dus niet alleen bij droge voeten, maar het verlengt ook de levensduur en behoudt de nieuwe uitstraling van je schoenen.

Wil jij je schoenen waterafstotend maken? De Bama Power Protector is hiervoor een goede keus. De spray zorgt ervoor dat je schoenen langdurig worden beschermd tegen water, sneeuw en zout. Hierdoor voorkom je vlekken, blijven ze langer mooi en kun je een langere tijd van je schoenen profiteren.

Schoenen beschermen tegen vuil

Om je schoenen te beschermen tegen vuil kun je een impregneerspray gebruiken. Daarnaast beschermt ook een wax crème je schoenen goed tegen vuil. Hou er voordat je aan de slag gaat rekening mee dat niet iedere spray of wax geschikt is voor het materiaal van jouw schoen. Lees daarom eerst altijd de instructies op de verpakking van de spray. Weet je niet precies van welk materiaal jouw schoen is gemaakt? Geen probleem, bekijk jouw schoenen dan op onze website. Onder het kopje ‘Product Specificaties’ kan je alle informatie over je schoen vinden, zo ook de materialen. Het advies is om je schoenen om de 10 dagen in te spuiten voor optimale bescherming. Let op: het te veel gebruiken van een spray kan leiden tot verkleuring of beschadiging van de schoen.

Schoenen beschermen tegen vlekken

Om je schoenen te beschermen tegen vlekken, kan je dezelfde methodes gebruiken als bij het beschermen van schoenen tegen regen en vuil. Door je schoenen regelmatig in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray, bescherm je de schoenen tegen vuil en vocht en krijg je dus minder snel vlekken. Heb je toch vlekken op je schoen gekregen? Probeer dan de Bama Magic upper cleaner, hiermee kun je gemakkelijk de vlekken verwijderen.

Voordat je een spray of crème gaat gebruiken, is het belangrijk dat je schoenen helemaal schoon zijn. Hiervoor kun je een borstel gebruiken om je schoenen schoon te vegen. Daarna kun je een spray, crème of cleaner gebruiken. Laat daarna de schoenen helemaal drogen. Zo zorg je ervoor dat de spray of crème goed blijft zitten. Voor het beste resultaat herhaal je dit iedere 10 dagen.