Welke schoenen draag je onder een pak?

Welke schoenen draag je onder een pak
Alle artikelen Geplaatst op: 19 december 2023
Welke schoenen draag je onder een pak?

Een aantal jaar geleden was het moeilijk voor te stellen: het dragen van sneakers onder een pak. Waar je vroeger een nette veterschoen, gespschoen of pump aan moest, kijkt nu niemand meer raar op als je aankomt met een paar sneakers. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de verschillende combinaties. Maar wat zijn de beste combinaties voor schoenen onder een pak? In deze blog geven we jou advies!

Meest gekozen schoenen voor onder een pak

Een goed paar schoenen is essentieel voor het afmaken van je outfit. Het kan lastig zijn om te bepalen welk soort schoen wel en niet onder een pak past. Waar we vroeger voor een klassieke schoen kozen, kiezen we nu vaak voor een wat sportievere schoen. Lees wat de meest gekozen schoenen zijn voor heren en dames.

Welke schoenen onder een pak bij heren?

De meest gekozen schoenen voor mannen zijn de klassieke nette veterschoenen. Ze zijn niet voor niets een klassieker, omdat ze bijna altijd passend zijn. Je kunt ze namelijk dragen voor allerlei gelegenheden. Ze zijn er in veel verschillende kleuren wat erg handig is. Zo is er voor elk kleur pak wel een passende klassieke veterschoen te vinden. Heren kiezen vaak ook voor een gespschoen. Gespschoenen zijn chiquer dan de klassieke veterschoen. Gespschoenen zijn verkrijgbaar met één of twee riempjes. Steeds vaker zie je dat heren een sportievere schoen onder een pak dragen. Dat kunnen een paar nette, sportieve of casual witte sneakers zijn. Bij het dragen van sneakers onder een pak is het belangrijk het juiste type sneaker te kiezen. Al snel kan je look verschillen, van casual tot netjes. Om de nette look van een pak te behouden maar het wel wat sportiever te maken kies je voor smalle sneakers. Gecombineerd met een mooi effen pak zorgen witte sneakers voor een frisse en hippe look. Of kies voor een grove sneaker, wat je outfit wat stoers geeft. Kortom, zowel nette schoenen als sneakers kunnen onder je pak.

Sneakers voor onder een pak
  1. Cruyff Endorsed Tennis veterschoen -20%
    Normale prijs € 119,99 Vanaf € 95,99
    Sale
    Maten: 40 41
  2. LOFF 1881 sneaker -20%
    Normale prijs € 99,99 Vanaf € 79,99
    Sale
    Maten: 41 42 44 45
  3. Cruyff Impact Court veterschoen
    Maten: 40 41
  4. LOFF 1881 sneaker -20%
    Normale prijs € 99,99 Vanaf € 79,99
    Sale
    Maten: 40 41 42 43 44 45 46

Welke schoenen onder een pak bij dames?

Voor dames zijn er verschillende stijlvolle opties als het gaat om het kiezen van schoenen om onder een pak te dragen. De keuze hangt vaak af van de stijl van het pak, de gelegenheid en persoonlijke voorkeur. Klassieke pumps zijn een populaire keuze. Ze zijn tijdloos en hebben een professionele uitstraling. De pumps van Gabor, pumps van Tamaris en pumps van Marco Tozzi zijn perfect voor verschillende gelegenheden.

  1. Tamaris pump
    Vanaf € 89,99
    Nieuw
    Maten: 36 37 38 39 40 41
  2. Tamaris pump
    Vanaf € 89,99
    Nieuw
    Maten: 36 37 38 39 40 41 42
  3. Tamaris pump
    Vanaf € 49,99
    Nieuw
    Maten: 36 37 38 39 41
  4. Tamaris pump
    Vanaf € 99,99
    Nieuw
    Maten: 36 38 40 41
  5. Tamaris pump
    Vanaf € 99,99
    Nieuw
    Maten: 36 37 38 40 41
  6. Tamaris pump
    Vanaf € 89,99
    Nieuw
    Maten: 38 39 40
  7. Tamaris pump
    Vanaf € 89,99
    Nieuw
    Maten: 38 39 40 41
  8. Tamaris pump
    Vanaf € 69,99
    Nieuw
    Maten: 37

Heb je een voorkeur voor een wat stoerdere uitstraling, bijvoorbeeld een evenement of feestje? Kies dan voor een platformboot, een stoer enkellaarsje of een boot met een stevige blokhak. Dit voegt een vleugje robuustheid toe aan je outfit. Vind je een stoere laars niet bij jou passen maar sporen de koude weersomstandigheden je toch aan om een boot te dragen onder een pak? Dan is de chelseaboot een uitstekende keuze. Deze boot combineert elegantie met het comfort van de laars, waardoor het een nette en praktische keuze is voor diverse gelegenheden. Het kenmerkende element van chelseaboots, namelijk het ontbreken van veters en de elastische zijpanelen, maakt ze uiterst gemakkelijk aan en uit te trekken. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over rommelige veters. Het maakt de chelseaboot niet alleen stijlvol maar ook praktisch.

Voor de warme dagen zijn sandalettes een uitstekende keuze. Ze zijn geschikt voor een meer wat meer casual setting en zorgen voor verkoeling. De open schoen voegt een zomerse touch toe aan je pak. De damesloafer is een tijdloze klassieker, geliefd om zijn elegante uitstraling. Met een comfortabele, makkelijke instap biedt de loafer praktisch gemak. De loafer is erg veelzijdig, beschikbaar in verschillende stijlen, en verkrijgbaar in tal van kleuren Van een casual tot een chique loafer, de schoen is geschikt voor verschillende seizoenen.

Waar vroeger sneakers onder een pak een no-go was, zie je het nu steeds vaker. Een reden hiervoor is het comfort dat de sneakers bieden. Bij het kiezen van een sneaker voor een pak wordt er al gauw gekozen voor een casual nette sneaker, meestal in een witte kleur. Het dragen van een witte sneaker onder een pak wordt vooral in informelere zakelijke omgeving en bij meer casual evenementen gedragen. Een witte sneaker heeft een wat jeugdigere uitstraling die voor de perfecte combinatie zorgt, tussen casual en chique Het is een goede keuze voor elk type pak, waarbij de witte kleur zorgt voor een mooi contrast met het pak.

Welke kleur schoenen onder een pak

Het is belangrijk om de kleur van de schoenen af te stemmen met de kleur van het pak. Tegenwoordig is het niet meer zo streng als vroeger. Toen werd namelijk verwacht dat je meestal bruine, grijze, blauwe of zwarte leren schoenen onder een pak droeg. Bij het afstemmen van je schoenen moet je opletten met welke kleur pak je combineert.

Schoenen onder een blauw pak

Is jouw pak bijvoorbeeld donkerblauw, kies dan voor schoenen in een mooie cognac kleur. Een paar witte sneakers past bij heel veel verschillende kleur pakken, zo ook bij donkerblauw. De combinatie met een witte sneaker biedt een mooi contrast en is de perfecte balans van netjes en jeugdig.  Ook zwart is een mooie kleur om met donkerblauw te dragen. Omdat zwart best een harde kleur is, zorgt het blauw ervoor dat het wat zachter oogt. 

Schoenen onder een zwart pak

De combinatie Black on Black word vaak gedragen op nette, formele gelegenheden. Draag je een zwarte smoking, dan is het standaard ritueel om deze outfit af te maken met zwarte lakschoenen. Naast alle soorten nette schoenen kunnen er ook stoere, casual schoenen onder een pak gedragen worden. Bij een zwart pak mogen je schoenen een echte eyecatcher zijn.

  1. Berkelmans Albardon veterboot -20%
    Normale prijs € 139,99 Vanaf € 111,99
    Sale
    Maten: 41 42 47
  2. Berkelmans Arcos veterschoen -20%
    Normale prijs € 129,99 Vanaf € 103,99
    Sale
    Maten: 42 44 45 47
  3. LOFF 1881 veterschoen
    Vanaf € 99,99
    Maten: 40 41 42 43 44 45 47
  4. LOFF 1881 veterboot -20%
    Normale prijs € 119,99 Vanaf € 95,99
    Sale
    Maten: 40 41 42 43 44 45 46

Schoenen onder een grijs pak

Bij een grijs pak is het belangrijk om wat meer uit te kijken, voordat je een echte no-go te pakken hebt. Kleuren zoals donkerblauw, cognac, antraciet en zwart gaan altijd goed met grijs. Grijze schoenen bij een grijs pak is een no-go. Het gaat namelijk echt om contrast.

Schoenen voor onder een pak bij Durlinger!

Ben jij nog opzoek naar een schoen voor onder een pak? Of je nu gaat voor een casual sneaker of voor een klassieke pump, je kunt bij ons terecht. Wij verkopen nette schoenen in leer, suède of lak. In ons assortiment vind je diverse topmerken met schoenen die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Neem een kijkje online of kom langs in één van onze winkels.