Wandelschoenen kopen: waar kan je op letten?

Wandelschoenen kopen: waar kan je op letten?
Alle artikelen Geplaatst op: 31 oktober 2023
Wandelschoenen kopen: waar kan je op letten?

Wandelen is de perfecte manier om lekker te ontspannen maar om toch lekker actief bezig te zijn. Het is goed om je hoofd leeg te maken, maar ook zeker gezellig om met je partner of een vriendin te doen. Wandelen is erg goed voor je, omdat het een goede vorm is van lichaamsbeweging waarbij er geen grote belasting op je spieren en gewrichten komt. Goede wandelschoenen zijn essentieel om de hele dag comfortabel te kunnen wandelen en geen blessures of blaren te krijgen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van wandelschoenen?

Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten tijdens het kopen van goede wandelschoenen.

  1. De pasvorm
    Het is belangrijk dat de pasvorm goed is, en dat de schoenen niet te breed of te smal zijn voor jouw voeten. De schoenen moeten voldoende ruimte bieden bij je tenen en moeten je hiel stevig op zijn plaats houden.

  2. Ondersteuning
    Wandelschoenen moeten je voeten een goede ondersteuning bieden. Zeker als jij echt in de bergen gaat lopen op ruw terrein, is het belangrijk dat je goede steun in je schoenen hebt.

  3. Waterdichtheid
    Als je een ‘goed weer wandelaar’ bent, hoeven je schoenen niet per se waterdicht te zijn. Ben jij echter een fanatiekeling die door weer en wind gaat wandelen of ben jij een avonturier die veel door natte gebieden loopt? Dan zijn waterdichte wandelschoenen een must.

Ademend vermogen
Als je veel in de zomer wandelt is het fijn als de schoenen een groot ademend vermogen hebben. Hierdoor voorkom je dat je voeten heel erg warm worden en gaan zweten in de schoenen. Door een ademend vermogen wordt zweet beter afgevoerd en voorkom je blaren.

Hoge of lage wandelschoenen

Wandelschoenen zijn verkrijgbaar in lage varianten of hoge varianten. Beide varianten hebben hun voor- en nadelen en natuurlijk speelt je persoonlijke voorkeur ook mee. Lage wandelschoenen zijn vaak wat lichter en soms ook flexibeler. Hierdoor zijn ze geschikt voor lichte wandelingen op vlak terrein. Ze zien er minder lomp uit en zijn soms ook in een sneakermodel te krijgen, waardoor je ze ook aan kan bij dagelijkse activiteiten. Hoge wandelschoenen geven een stuk meer steun aan je enkels. Bij ruige wandelingen kan je beter voor een hoog model kiezen. Ook zijn je enkels beter beschermt tegen scherpe rotsen en modder.

Welk merk heeft goede wandelschoenen?

Xsensible wandelschoenen

Ben je een gepassioneerde wandelaar en ben je op zoek naar de ultieme mix van comfort en stijl? Kijk dan eens naar Xsensible wandelschoenen. Deze schoenen zijn samengesteld uit hoogwaardige materialen en baanbrekende technologieën, wat zorgt voor een goede ondersteuning van je voeten tijdens elke wandeling. Xsensible heeft het belang van comfort tijdens het wandelen herkend en heeft dit centraal gesteld in hun ontwerpproces. Door hun unieke gepatenteerde stretchleer-technologie, passen de wandelschoenen zich naadloos aan aan de vorm van je voeten, wat een perfecte pasvorm garandeert. Hierdoor worden pijnlijke drukpunten voorkomen, zelfs tijdens de langste wandelingen.

Xsensible schoenen
  1. Xsensible Aruba sandaal
    Vanaf € 189,99
    Nieuw
    Maten: 37 38 39 40 41 42
  2. Xsensible Miami sandaal
    Vanaf € 189,99
    Nieuw
    Maten: 37 38 39 40 41 42
  3. Xsensible Miami sandaal
    Vanaf € 189,99
    Nieuw
    Maten: 37 38 39 40 41 42
  4. Xsensible Martinique sandaal
    Nieuw
    Maten: 37 38 39 40 41 42

Waldläufer wandelschoenen

Het Duitse merk Waldläufer staat bekend om zijn nauwgezette aandacht voor detail in ontwerp en constructie, en biedt wandelschoenen voor mannen en vrouwen die geschikt zijn voor verschillende terreinen en omstandigheden. Deze schoenen zijn ontworpen voor optimaal comfort, mede dankzij uitneembare inlegzolen en materialen die de voetvorm complementeren. Ze verlagen het risico op vermoeidheid en pijnlijke drukpunten. Waldläufer kiest voor hoogwaardige materialen, waaronder kwalitatief leer en ademende technische stoffen. De speciale rubberen zolen zorgen voor grip op verschillende ondergronden, en sommige modellen hebben een flexibele zool voor extra voetondersteuning. Waldläufer combineert Duitse precisie en kwaliteit met stijl, waardoor ze ideaal zijn voor wandelaars die zowel comfort als kwaliteit waarderen..

Waldläufer schoenen
  1. Waldlaufer Bruni veterschoen
    Nieuw
    Maten: 3 4 5 6 7 8
  2. Waldlaufer VEGAN Pero sneaker
    Nieuw
    Maten: 7 8 9 10 10½ 11 12
  3. Waldlaufer Heiko veterschoen
    Nieuw
    Maten: 7 8 9 10 10½ 11
  4. Waldlaufer Heliett sandaal
    Nieuw
    Maten: 4 5 6 7

Koop comfortable wandelschoenen bij Durlinger

Het kiezen van de juiste wandelschoenen is belangrijk voor een comfortabele en veilige wandelervaring. Met een fijn paar wandelschoenen kun je urenlang genieten, zonder last te krijgen van pijnlijke blaren of vermoeide voeten. Bij Durlinger hebben wij een ruim assortiment wandelschoenen van verschillende topmerken voor dames en heren. Neem een kijkje!