Knutselen met een schoenendoos

Creatief met een schoendoos
Alle artikelen Geplaatst op: 24 november 2023
Knutselen met een schoenendoos

Het knutselen met een schoenendoos is een geweldige manier om creatief bezig te zijn. Een schoenendoos kan op verschillende manieren worden omgetoverd tot een waar kunstwerk. Ze zijn ideaal voor allerlei knutselprojecten. Van simpele opbergoplossingen tot complexe kijkdozen en leuke surprises, er zijn eindeloze mogelijkheden!

Kijkdoos

Een schoenendoos is de perfecte basis voor een kijkdoos. Bij een kijkdoos is de schoendoos gevuld met items om naar te kijken, de zijkanten zijn mooi versierd en aan de voorkant is een gat waar je doorheen kunt kijken. Helemaal zoals een kijkdoos moet zijn dus. Er zijn talloze mogelijkheden om verschillende materialen te gebruiken bij het maken van een kijkdoos. Gebruik knutselpapier, pom-poms, glitter, plakdiamantjes, knopen en rietjes om een prachtige en fantasierijke doos te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt ook materialen recyclen. De dop van een fles drinken kan gebruikt worden voor een krukje, een wolk kan je maken van een klein propje papier of wat stof. Zo maak je een kijkdoos die niemand anders heeft, en je bent ook nog eens milieubewust bezig!

Opbergdoos

Een schoenendoos kan ook dienen als een opbergdoos, bijvoorbeeld voor je sieraden. Het is eenvoudig om te maken en ook nog eens heel handig! Je pimpt de doos op en voegt verschillende vakjes toe, en je spulletjes kunnen geordend opgeborgen worden. Verder kan je nog meer lege schoenendozen gebruiken om spullen georganiseerd op te bergen. Het is dan handig om je dozen te labelen zodat je gemakkelijk kunt zien wat erin zit. Bewaar bijvoorbeeld al je knutselspullen zoals papier, lijm, scharen, en andere benodigdheden in de schoenendoos. Of je schoenpoetsmiddelen en borstels zodat je alles netjes bij elkaar houdt. Een schoenendoos kan ook dienen als cadeauverpakking. Versier de doos met inpakpapier, linten, en andere decoraties en voeg het cadeautje toe. Een schoenendoos is niet alleen handig om spullen in op te bergen, maar kan ook dienen als een uitstekende verpakking wanneer je iets moet verzenden. Zorg wel dat je een stevige schoendoos hebt om te voorkomen dat iets fout gaat. Versterk de hoeken en zijkanten indien nodig, voeg voldoende vulmateriaal toe, en je bent klaar om je pakketje veilig te verzenden.

Schoenendoos surprise 

Een schoenendoos is ideaal om te gebruiken als je een surprise wilt maken. Een surprise kan gemaakt worden voor verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld voor Sinterklaas, hiervoor zijn er genoeg mogelijkheden om een schoenendoos om te toveren tot een toffe surprise. Maak van een schoenendoos een stoomboot, het grote boek of het paard van Sinterklaas. Hiervoor heb je materialen nodig zoals gekleurd papier, wc rollen en eventueel wat touw voor de manen van het paard. Een ander leuk idee voor een surprise is bijvoorbeeld het maken van een voertuig. Maak een auto, boot, of vliegtuig door de doos te versieren en details toe te voegen. Je kunt ook wielen toevoegen met behulp van doppen of karton. Of versier de schoenendoos naar het favoriete dier van jouw ontvanger. Hiervoor maak je de doos in de kleur van het dier en voeg je oren, ogen een neus en misschien zelfs wel een staart toe. Dit zijn maar een paar leuke ideeën, maar er zijn zeker nog meer toffe mogelijkheden voor een mooie surprise!

Wat kun je nog meer met lege schoenendozen?

De mogelijkheden om schoenendozen een nieuw leven te geven zijn oneindig. Je kunt ze dus gebruiken om een toffe surprise te maken of een fantasierijke kijkdoos, maar ze kunnen ook gebruikt worden om je spullen geordend op te bergen. Met een schoenendoos kun je niet alleen je fantasie de vrije loop laten, maar ook heerlijk spelen! Maak bijvoorbeeld van de schoenendoos een poppenhuis. Schilder of bekleed de binnenkant met behangpapier, voeg kleine meubels en poppetjes toe, en creëer zo een gezellig huisje en spelen maar! Schoenendozen bieden een scala aan mogelijkheden voor zowel praktische als leuke projecten. Dus voordat je die lege doos in de papierbak gooit, overweeg de vele manieren waarop je hem een nieuw leven kunt geven. Laat je creativiteit de vrije loop en knutsel maar raak!