Skip to content
 • Gratis verzending vanaf €59,-

 • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd*

 • Achteraf betalen

 • Gratis retourneren

Hoe leer je op hakken lopen? Tips & stappenplan

Een paar mooie hakken kan elke outfit een stijlvolle en vrouwelijke uitstraling geven. Maar het leren lopen op hakken kan een uitdaging zijn, vooral als je gewend bent aan platte schoenen. In dit blogartikel behandelen we of en hoe je kunt leren lopen op hakken. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen zoals: hoe leer je pijnloos op hoge hakken lopen en hoe lang duurt het voordat hakken ingelopen zijn?

Hoe leer je op hoge hakken lopen? Een stappenplan!

Natuurlijk kun je niet van het ene op het andere moment op hoge hakken lopen, daar is (helaas) enige oefening voor nodig. We zetten daarom graag de juiste stappen op een rij!

1. Begin met een lagere hak 

Begin met het dragen van hakken met een lagere hoogte, zoals een kittenheel, en werk geleidelijk naar hogere hakken toe. Dit helpt je voeten en benen te wennen aan de verandering in balans.

2. Kies de juiste schoenen

Kies hakken met een brede hak en een stevige ondersteuning om je evenwicht te behouden. Zorg ervoor dat de schoenen goed passen en comfortabel zijn. Zorg er bijvoorbeeld door dat ze niet aan de achterkant uitvallen en ze nergens schuren of klemmen.

3. Houd je houding in de gaten

Sta rechtop met je schouders naar achteren en je buikspieren aangespannen. Dit zal je helpen je evenwicht te bewaren en een elegante houding aan te nemen tijdens het lopen. Wist je dat ze bij professionele modellen vaak een stapel boeken op hun hoofd leggen? Dit is de perfecte manier om je houding te oefenen!

4. Oefen in kleine stappen

Begin met kleine stapjes en loop langzaam. Focus op het afrollen van je voet van hiel tot teen. Neem de tijd om je evenwicht te vinden bij elke stap en overhaast het niet. Als het nodig is blijf oefenen op de lage hakjes tot je dit onder de knie hebt.

5. Versterk je spieren

Doe oefeningen om je beenspieren en enkels te versterken, zoals het doen van kuitversterkende oefeningen en balanstraining. Sterke spieren zorgen er automatisch voor dat het makkelijker is om op hakken te lopen.

 

Hoe kun je pijnloos op hakken lopen?

Op hoge hakken leren lopen is één ding, pijnloos op hakken lopen is een ander verhaal. Vaak gaan schoenen knellen of juist los zitten. En hoe lang duurt het voordat je pijn krijgt van het lopen op hoge hakken? Ook daar hebben wij natuurlijk aan gedacht. Heb je het lopen op hoge hakken onder de knie? Ga dan aan de slag met de volgende tips om pijnloos op hakken te kunnen en blijven lopen!

Tips?

 • Draag comfortabele schoenen: kies hakken met een goede demping en voldoende ruimte voor je tenen. De merken Investeer in inlegzolen en andere hulpmiddelen om het comfort te vergroten. Heb je snel last bij het lopen op hakken? Vermijd dan dunne hakken en ga juist voor enkelbandjes of dichte hakken, deze geven meer ondersteuning en dus kun je er langer (pijnloos) op lopen!
 • Gebruik gelpads en blarenpleisters: plaats gelpads in de schoenen om de drukpunten te verzachten en gebruik blarenpleisters om blaren te voorkomen.
 • Neem regelmatig pauzes: als je voor het eerst op hakken loopt, neem dan regelmatig pauzes om je voeten te ontlasten en eventuele pijn te voorkomen.
 • Leer je voeten kennen: Let op hoe je voeten reageren op verschillende soorten hakken en stijlen. Ontdek welke schoenen het meest comfortabel zijn voor jouw voeten.
 • Hulpmiddelen: daarnaast kun je kiezen voor de Bama Comfort Silk om makkelijk in je hakken te komen, zodat ze minder zullen knellen en pijn doen.
 • Tape je tenen: het klinkt misschien gek, maar wanneer je de derde en de vierde teen (vanaf de grote teen) aan elkaar plakt met tape zorg je ervoor dat er geen spanning staat op de zenuw die voor de pijn zorgt bij het dragen van hakken.

Hoe moet je hakken inlopen?

Het inlopen van hakken kan variëren, afhankelijk van het type schoen en het materiaal. Hier zijn enkele algemene richtlijnen, kijk daarom goed waar jouw paar hakken van gemaakt is:

 1. Leren hakken kunnen enige tijd duren voordat ze zijn ingelopen. Draag ze thuis enkele uren per dag om het leer soepel te laten worden en zich aan te passen aan de vorm van je voeten.
 2. Stoffen hakken hebben over het algemeen minder inlooptijd nodig. Draag ze thuis een paar keer om ze wat losser te maken en te wennen aan de pasvorm.
 3. Wees geduldig: het proces van hakken inlopen kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van hoe vaak je ze draagt en hoeveel tijd je besteedt aan het inlopen.

Conclusie

Het leren lopen op hakken is zeker mogelijk met voldoende oefening en geduld. Begin met een lagere hak en werk geleidelijk naar hogere hakken toe. Oefen je evenwicht en houding, versterk je spieren en draag comfortabele schoenen. Neem de tijd om je hakken in te lopen en gebruik gelpads en blarenpleisters om eventuele pijn te verminderen. Met deze tips en trucs kun je binnen de kortste keren elegant en pijnvrij lopen op hakken! Wil jij graag de mooiste collectie hakken ontdekken of nog meer advies over het lopen op hakken? Kom dan langs in een van onze winkels, een van onze medewerkers helpt je graag!

Toegevoegd aan winkeltas
terug
Het item is verwijderd uit je winkeltas