Skip to content
  • Gratis verzending vanaf €59,-

  • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd*

  • Achteraf betalen

  • Gratis retourneren

Duurzaamheid bij Durlinger

Wij houden van schoenen! Maar onze liefde gaat verder dan alleen eenvpaar gloednieuwe hakken, sneakers of pantoffels. Bij Durlinger vinden we het zonde als schoenen in de kast blijven staan. Want schoenen zijn er om gedragen te worden, dus gun ze een blije nieuwe eigenaar. Doordat we de schoenen verzamelen en hergebruiken, maken we samen de afvalberg kleiner. Zo dragen we op een mooie manier bij aan een beter milieu! Dit doen wij door samenwerkingen met 95 percent en Het Goed! Je leest er op deze pagina alles over.

Het goed

Om de schoenen een tweede leven te geven werken we samen met Het Goed. In de frisse en eigentijdse kringloopwarenhuizen vind je een uitgebreid assortiment van tweedehands items, waaronder kleding, meubels en woonaccessoires. Door spullen langer te gebruiken en ze door te geven, voorkomen we CO2-uitstoot en kan je eenvoudig bijdragen om de afvalberg te verkleinen. Zie voor meer informatie of de winkel bij je in de buurt: hetgoed.nl

Elke klant ontvangt per ingeleverd herbruikbaar paar 1 waardebon van €5,-. Met herbruikbaar verstaan we: je moet er nog iemand blij mee kunnen maken, de schoenen mogen dus niet helemaal kapot zijn maar gebruikerssporen zijn prima. Voor het inleveren van je oude schoenen ontvang je van ons een waardebon van €5,-. Deze waardebon is niet geldig in combinatie met acties en afprijzingen en is niet inwisselbaar tegen contanten. Er kan slecht 1 waardebon per transactie worden ingeleverd vanaf € 39,99 en is alleen geldig in een van onze winkels. De geldigheidsdatum staat vermeld op de waardebon.

95 percent

Niet alleen gedragen schoenen krijgen bij ons een tweede leven. Samen met 95percent zorgen we ervoor dat ook afgekeurde schoenen een tweede leven krijgen. Samples, schoenen met kleine foutjes of andere (lichte) defecten halen we uit de winkels en onze webshop, om jou de beste kwaliteit te geven. Toch zou het jammer zijn om deze schoenen weg te gooien, omdat dit weer extra afval is. Daarom schiet 95percent de wereld te hulp! Het duurzame bedrijf neemt de schoenen van ons over en laat ze herstellen. Hiervoor werken ze samen met verschillende schoenmakers die deze schoenen opknappen en ze er weer zo goed als nieuw laten uitzien. Daarna zetten ze ze online in hun eigen webshop en gaan ze voor een zacht prijsje weer in de verkoop!

95percent komt bij ons langs om de afgekeurde schoenen op te halen. Daarna worden ze door 95percent gesorteerd. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen onder meer het type gebrek en hoe de schoenen hersteld kunnen worden. Vervolgens worden ze naar de schoenmakers gebracht en weer helemaal opgeknapt! Als de schoenen eenmaal zijn hersteld, komen ze online op 95percent.nl. Hier wordt er aan de verschillende schoenen sterren gegeven. Zo weet je meteen of de schoenen zo goed als nieuw zijn, lichte of duidelijkere gebruikssporen bevatten of een imperfectie hebben zoals een vlekje of een verschil in kleur.  

In totaal hebben we samen met 95percent maar liefst 3359 paar upcycled en 1729 schoenen gerecycled en daar zijn we beste en beetje trots op! 

Toegevoegd aan winkeltas
terug
Het item is verwijderd uit je winkeltas