Wat zijn goede kinderschoenen?

Goede kinderschoenen
Alle artikelen Geplaatst op: 19 december 2023
Wat zijn goede kinderschoenen?

Kinderen groeien razendsnel en dat geldt ook voor hun voeten. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van schoenen voor kinderen niet alleen te letten op de maat, maar ook op de pasvorm en de kwaliteit. Als je twijfelt over welke schoenen het beste zijn voor je kind en waar je op moet letten voordat je een paar goede kinderschoenen koopt, lees dan vooral verder.

Het belang van goede kinderschoenen

Kinderen lopen vaak op blote voeten of op schoenen die niet goed passen. Terwijl het dragen van goede schoenen belangrijk is voor de ontwikkeling van de voeten. Zeker als je kindje net kruipt of loopt, is het belangrijk dat je kiest voor goede kinderschoenen. Ze moeten onder meer de voetjes ondersteunen en voldoende steun aan de enkel bieden, zonder heel stug aan te voelen.

Als schoenen niet goed passen kunnen er problemen ontstaan zoals platvoeten, ingegroeide teennagels en scheve tenen. Ook kunnen verkeerde schoenen rug- en knieklachten veroorzaken. Om dit te voorkomen zijn er een paar punten waarop je moet letten tijdens het kopen van goede kinderschoenen.

Waar moet je op letten bij het kopen van goede kinderschoenen?

Bij het kopen van goede kinderschoenen hoeft de kwaliteit niet per se afhankelijk te zijn van de prijs of het merk. Bij het kopen van kinderschoenen zijn er andere zaken waarmee je rekening moet houden.

1. Maat

Zorg ervoor dat je kind de juiste maat schoenen draagt, zowel in de lengte als in de breedte. Meet regelmatig de voeten op om te controleren of de maat nog klopt. Ga niet standaard uit van een bepaalde schoenmaat. Dit kan namelijk verschillen per merk.

2. Pasvorm

Hoe weet je of de schoen goed zit? De schoen moet goed aansluiten bij de voet, zonder te knellen of te ruim te zijn. Het is belangrijk dat je kind de tenen goed kan spreiden en bewegen en dat het schoentje een stevige hiel heeft. Zorg dat je ongeveer 1 tot 1,5 cm groeiruimte hebt. Als de binnenzool uit de schoen kan, kan je het kindje hierop laten staan. Zo kan je kijken of de voet hier goed op past. Je kan zo ook zien of de schoen niet te smal is. Een andere manier is om je kind rechtop te laten staan met de hakken tegen de achterkant van de schoen en zelf op de voorkant te drukken om de ruimte te voelen

3. Materiaal

Kies voor schoenen van ademend materiaal zoals leer. Vermijd synthetische materialen die je voeten laten zweten.

4. Zool

Kinderen bewegen veel, en een flexibele zool zorgt ervoor dat de voeten op een natuurlijke manier kunnen bewegen. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een te stugge zool kan de bewegingsvrijheid belemmeren. Wil je weten of de zool flexibel genoeg is? Probeer hem dan te buigen. Geeft hij niet mee, dan is het verstandig om een ander type schoen te zoeken voor je kind.

Conclusie

Het dragen van goede schoenen is belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kindervoeten. Let bij het kiezen van kinderschoenen op de maat, pasvorm, materiaal, zool en sluiting. Zo zorg je ervoor dat je kind zonder problemen kan spelen en rennen op zijn of haar nieuwe schoenen.

Goede merken kinderschoenen

De fout die veel ouders maken is dat soms het uiterlijk van de schoen boven de pasvorm gaat. Gelukkig zijn er genoeg merken die beide bieden, zoals:

IK-KE

Bij IK-KE wordt gekozen voor hippe modellen, de beste materialen en voor een betaalbare prijs. IK-KE maakt kinderschoenen voor jongens, meisjes en zelfs ook voor de allerkleinste. De IK-KE babyschoentjes zijn soepel en hebben een buigzame zool. Wat belangrijk is want de voeten van de baby moeten zich zo natuurlijk mogelijk kunnen bewegen. Ook hebben de IK-KE babyschoentjes genoeg grip en een stevige achterkant, zodat de voeten niet naar binnen of naar buiten kunnen draaien.

Een groot deel van de IK-KE kinderschoenen hebben een uitneembaar voetbed. Wat ideaal is om te kijken of de schoenen de juiste maat hebben. Ook zijn de meeste IK-KE kinderschoenen gemaakt van leer. Hierdoor gaan de schoentjes langer mee en het is nog eens super comfortabel. Leer is een ademend materiaal, waardoor kinderen minder snel last van zweetvoeten krijgen. De leren IK-KE kinderschoenen passen zich naar de voeten aan. Naarmate de schoen zich vormt naar de voeten, worden de schoenen flexibeler zonder de goede pasvorm te verliezen. Verder beweegt leer mee met de bewegingen van je voet, waardoor kinderen de hele dag op leren IK-KE kinderschoenen kunnen lopen.

Develab

Develab is een Nederlands schoenenmerk dat zich specifiek richt op kinderen. Voor jongens en meisjes hebben ze verschillende schoenen ontwikkeld die perfect zijn om mee te rennen, springen, dansen en spelen. De schoenen zijn van stevig en comfortabel materiaal. Ook het design van de schoenen mag er zeker wezen. Develab houdt ervan om hun eigen trends te maken en hun eigen pad te kiezen, net als jonge kinderen. Als jij een zoon of dochter hebt die avontuurlijk, fantasierijk en altijd op zoek naar iets nieuws is, kijk dan in de Develab collectie van de Durlinger webshop.

Kipling

Goede sandalen in de zomer zijn erg belangrijk omdat kindervoeten nog volop in ontwikkeling zijn en flink groeien. De Kipling sandalen en Kipling slippers voor kinderen hebben de leukste kleuren en designs. De Kipling sandalen voor kinderen zijn van hoge kwaliteit, waardoor jouw kind de hele zomer kan rondlopen op deze sandalen. Bij warme temperaturen is het daarnaast niet goed om de hele dag warme dichte schoenen te dragen. Kindervoetjes kunnen veel beter ademen in sandaaltjes. De Kipling sandalen hebben een voorgevormd voetbed, wat zorgt voor extra comfort en een juiste stand van de kindervoetjes. Daarnaast hebben de voeten nog voldoende bewegingsruimte in deze sandaaltjes. Ook bij sandalen voor kinderen is het belangrijk dat ze comfortabel lopen en een goed voetbed hebben. Hierdoor kan jouw kind op warme dagen de hele dag rondlopen in huis, op het strand of op vakantie.

Vans

Het assortiment Vans sneakers is erg veelzijdig. Vans maakt de tofste schoentjes voor jongens, meisjes en baby’s. Vans schoenen trek je gemakkelijk aan, ze lopen fijn en ze zien er hartstikke stoer uit. Bovendien zijn ze lekker stevig. Doordat het bovenwerk van de Vans schoenen gemaakt is van textiel krijgen de voetjes van je kind veel lucht. Hierdoor krijg je dus ook minder snel zweetvoetjes. Vans sneakers zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Ideaal dus voor kinderen die graag spelen en bewegen. Zo kan je lang met de schoentjes doen terwijl ze er goed uit blijven zien.

Naast deze merken zijn er natuurlijk nog meer merken die goede kinderschoenen verkopen. Kijk vooral ook eens bij Shoesme, Replay, Skechers, Puma en Hip Style.

Of je kind nu 1,5 jaar of 6 jaar oud is, het is altijd belangrijk dat je kind rondloopt op de juiste schoenen. Onze medewerkers helpen je graag met het opmeten van de voetjes en het vinden van de beste kinderschoenen voor jou kind, van babyschoentjes tot schoenen voor stoere tieners.