Wat is belangrijk bij het passen van schoenen?

Schoenen passen
Alle artikelen Geplaatst op: 9 januari 2023
Wat is belangrijk bij het passen van schoenen?

Bestel jij je nieuwe schoenen het liefste online of vind je het lastig waar je op moet letten tijdens het passen? Het uitzoeken en passen van nieuwe schoenen kan af en toe erg lastig zijn, daarom geven we je graag tips over het passen van schoenen. Zo weet je zeker dat je met fijne schoenen de winkel verlaat of je de juiste keuze maakt tijdens het passen van je online bestelling!

 

1. Moment van passen

Mocht je schoenen willen gaan passen, doe dit dan later op de dag. Je voeten zwellen namelijk gedurende dag een beetje op. Door ze later op een dag te passen, weet je zeker dat de schoenen ook echt passen en voel je beter aan of ze lekker zitten. Mocht je er toch voor kiezen om ’s ochtends te gaan passen, houd er dan rekening mee dat de schoen niet (te) strak zit. Een handige tip hiervoor is om tijdens het passen van de schoenen te kijken of er genoeg ruimte is om een vinger tussen je hiel en schoen te plaatsen.

 

2. Waar ben je naar op zoek?

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte schoen, is het belangrijk om er even bij stil te staan wat je allemaal belangrijk vindt. Denk hierbij aan model, kleur, comfort, kwaliteit, materiaal, maar natuurlijk ook: waar ga je de schoen voor gebruiken? Stel dat je de schoenen echt gaat gebruiken voor flinke wandelingen, is het aan te raden om je wandelsokken mee te nemen. Zo voel je meteen of de wandelschoen geschikt is.

 

3. Hoe zitten de schoenen?

Tijdens het passen is het belangrijk om op te letten of je voeten schuiven in de schoenen en dat je tenen de voorkant niet raken. Verder mag niets knellen of irriteren. Wanneer dit het geval is, heb je namelijk veel kans op het krijgen van blaren.

 

4. Comfort

Ben je op zoek naar een comfortabele schoen? Ga dan voor leren schoenen. Ze bieden stevigheid, flexibiliteit, comfort én ze ademen. Doordat de schoenen goed kunnen ademen en er dus een goede ventilatie is, krijg je minder snel last van zweetvoeten. Verder is een verharde hiel belangrijk, deze zorgt namelijk voor extra stevigheid.

 

5. Shoppen voor je kids

Ga je voor een van je kids shoppen? Zorg er dan voor dat je de goede maat koopt/besteld. Onze collega’s in de winkels helpen je graag bij het opmeten van de voetjes. Doe je dit liever zelf? Lees dan hier hoe je dit gemakkelijk thuis kunt doen.