Ga voor glans met de metallic trend!

Metallic
Alle artikelen Geplaatst op: 3 februari 2023
Ga voor glans met de metallic trend!

Geef je leven nóg meer glans!

Metallic is niet meer weg te denken uit de mode- en schoenenwereld. Ook dit jaar blijven we metallic terug zien in de schoenentrends. We geven ons leven nou eenmaal graag iets meer glans. En of dit nu gehele metallic loafers of laarzen zijn als echte eye catchers, of een subtiel metallic detail aan een sneaker, het mag allemaal!

Ook de bekende roze en groene trendkleuren vind je terug in de metallic trend. Zo hebben we diverse groene én roze metallic loafers in onze collectie en zijn ook de roze en groene PS Poelman sneakers uitgerust met een subtiel metallic accent. Liever een wat meer neutrale kleur voor in je schoenenkast? Metallic is dit seizoen ook ruim beschikbaar in brons, goud en zilver: perfect onder een mooie jeans of pantalon!

Maar wat is metallic eigenlijk?

Metallic is vaak een speciaal soort leer, want over de normale toplaag is een speciaal soort topcoat aangebracht. Deze topcoat geeft het leer het glanzende effect van metaal. Metallic betekent dan ook letterlijk een kleurtje met een metaalachtige glans. De topcoat die zorgt voor de glans is erg gevoelig, we raden je daarom aan om deze erg voorzichting schoon te maken. We vertellen je hier natuurlijk later in deze blog graag meer over!

Metallic sneakers

Metallic sneakers voor dames geven iedere look een extra finishing touch. Ben je bijvoorbeeld helemaal in het zwart gekleed? Dan maakt een metallic, gekleurde sneaker direct de outfit helemaal af! Metallic sneakers zijn de eyecatchers onder jouw rustige casual outfit, maar misstaan ook zeker niet onder een opvallende, kleurrijke outfit. Ga je toch liever voor een iets rustigere optie? Er zijn ook diverse sneakers van bijvoorbeeld PS Poelman of Tamaris met subtiele metallic details. Trendy maar toch neutraal!

Metallic sneakers
  1. POSH By Poelman sneaker -20%
    Normale prijs € 69,99 Vanaf € 55,99
    Sale
    Maten: 36 37

Metallic loafers

Een trend die we al jaren terugzien: loafers! Deze makkelijke stappers zijn perfect netjes te combineren onder een pantalon, of juist heel casual onder een jeans. De trend van loafers zet zich ook door in de metallic trend. Dit voorjaar zie je metallic loafers in alle kleuren! Zoals bijvoorbeeld roze en groen van Marco Tozzi of neutraal goud en zilver van DSTRCT. Voor welke kleur of stijl je ook gaat: met een metallic loafer ben je helemaal klaar voor het seizoen!

Metallic loafers
  1. MARCO TOZZI loafer -20%
    Normale prijs € 59,99 Vanaf € 47,99
    Sale
    Maten: 36 37 38 39 40 42
  2. MARCO TOZZI loafer -20%
    Normale prijs € 59,99 Vanaf € 47,99
    Sale
    Maten: 36 38 39 40

Metallic laarzen & pumps

Wil je nóg meer de show stelen? Dan hebben wij de perfecte oplossing: metallic laarzen of pumps! Met een (klein) hakje krijgt jouw zelfvertrouwen direct een boost. Combineer dit met de metallic trend en we weten zeker dat jij het middelpunt bent. Je shopt diverse laarzen zoals de gouden Shoecolate Western laars in metallic. Ben je meer van de pumps? De collectie van Marco Tozzi bevat diverse metallic gekleurde pumps!

Metallic pumps & laarzen
  1. MARCO TOZZI pump -20%
    Normale prijs € 49,99 Vanaf € 39,99
    Sale
    Maten: 37 38
  2. MARCO TOZZI slingback -20%
    Normale prijs € 59,99 Vanaf € 47,99
    Sale
    Maten: 39

Metallic verzorgen

Zoals gezegd is metallic een extra topcoat op leer. Deze extra topcoat is erg gevoelig en moet daarom met enige voorzichtigheid verzorgd worden. Voor het verzorgen van Metallic schoenen kun je het beste gebruik maken van de Bama Easy Care. De Bama Easy Care is een beschermende en verzorgende foam die speciaal geschikt is voor gevoelige materialen, zoals lak en metallic. Test de foam altijd op een klein, niet opvallend stukje van de schoen, zeker bij opvallende kleuren zoals groen en roze metallic. Zo weet je zeker dat er niets mis kan gaan met je nieuwe, stralende stappers!

Metallic schoenen bij Durlinger

Ben jij na het lezen van ons blog net als wij helemaal fan geworden van de nieuwste trend metallic schoenen? Dan hebben wij goed nieuws, want bij Durlinger hebben we diverse metallic schoenen in onze collectie. Denk hierbij aan metallic sneakers, loafers, laarzen, of slippers of juist subtiele metallic details, zo ben jij helemaal klaar om te shinen!

Bekijk onze collectie via onze webshop of bezoek één van onze Durlinger winkels, om de metallic schoenen in het echt te zien stralen en voor een deskundig advies op maat!