Kunnen (witte) sneakers/schoenen in de wasmachine?

Wat zijn de leukste festivalschoenen?
Alle artikelen Geplaatst op: 3 februari 2023
Kunnen (witte) sneakers/schoenen in de wasmachine?

Schoenen in de wasmachine, kan dat?

We kennen het allemaal wel: je hebt een paar gloednieuwe, stralend witte sneakers gekocht van bijvoorbeeld Puma, Skechers of Gabor. Ze zitten heerlijk, je hoeft nooit na te denken of ze matchen met jouw outfit en dat scheelt natuurlijk heel wat tijd! Daarom zijn het je basic to-go schoenen en grijp je ze bij iedere gelegenheid uit de kast (of struikel je erover terwijl je ze zoekt). Helaas, zijn ze na een tijdje niet meer zo stralend wit. Sterker nog, het is op sommige plekken lastig te zien dat ze ooit wit zijn geweest. Zonde natuurlijk!

Je wilt geen nieuwe schoenen kopen, maar deze kunnen eigenlijk ook niet meer. Aan de slag met een sopje en een doekje lijkt je ook wel erg veel gedoe, daarom besluit je om je schoenen in de wasmachine te gooien. Maar, kan dat eigenlijk wel? Wij helpen je graag verder!

Let op: het wassen van je schoenen in de wasmachine is altijd op eigen risico. Weet je niet zeker of jouw schoenen geschikt zijn voor de wasmachine? Neem dan even contact op met een van onze winkels of onze klantenservice, wij helpen je graag!

Het wasmachine stappenplan: hoe was ik mijn schoenen?

Over het algemeen kun je schoenen wassen in de wasmachine. Je moet alleen wel weten welke schoenen in de wasmachine kunnen en hoe je dit het beste kan doen. We zetten de eerste stappen alvast voor je op een rij:

  1. Haal de veters en binnenzolen uit de schoenen en zorg dat je grote stukken vuil of bijvoorbeeld heel veel zand alvast verwijderd met een zachte borstel.
  2. Doe de schoenen in een waszak of een kussensloop voor extra bescherming.
  3. Je kunt de schoenen het beste wassen op 20 of maximaal 30 graden en een lage centrifugeerstand. Gebruik bijvoorbeeld een fijnwasprogramma zoals voor zijde of lingerie.
  4. Doe een beetje vloeibaar wasmiddel bij de was. Gebruik geen wasverzachter of poeder!
  5. Was de veters apart op 60 graden.
  6. Droog de schoenen op kamertemperatuur of op een schoenen-droger.


Tip:
 was je schoenen met enkele (donkere) handdoeken mee, hiermee voorkom je dat de schoenen constant in contact zijn met de wasmachine en zo beschadigen.

Mogen sportschoenen in de wasmachine?

Sportschoenen kun je vaak wassen in de wasmachine, kijk altijd even voor de zekerheid naar het labeltje in de gymp. Let daarnaast goed op of dat er speciale (uitstekende) details op de schoenen zitten, zoals strassteentjes. Als deze erop zitten kan je de gympen niet in de wasmachine doen.

Wat als je sportschoenen niet in de wasmachine kunnen?

Heb je witte sneakers die niet geschikt zijn voor de wasmachine? Dan is de Bama Sneaker Whitener het perfecte product. Met deze cleanser maak je niet alleen je sneakers weer stralend wit, maar ook de zool! Heb je gekleurde sneakers, dan kun je ook kiezen vaan de Bama Sneaker Clean. Dit is een universele reiniger die geschikt is voor bijna al je sneakers en sportschoenen.

Liever voorkomen dat je sneakers (daarna weer) vies worden? De Bama Sneaker protect werkt vuil- en waterafstotend voor een langdurige tijd. Daarnaast beschermt de spray tegen UV-straling zodat de kleur van je sneakers langer mooi blijft.

En wil je dat je sneakers er niet alleen uitzien als nieuw, maar ook weer fris ruiken? Dan is de Bama Sneaker Fresh erg geschikt, deze zorgt voor frisheid van hiel tot teen en bevordert de dagelijkse schoenhygiëne.

Kunnen Vans in de wasmachine?

Vans sneakers kunnen in de wasmachine. Toch is het voor Vans sneakers beter om ze schoon te maken met een stoom- of handreiniging. Vans sneakers beschadigen snel, daarom moet je erg voorzichtig zijn met het schoonmaken van de Vans. Als je de Vans zelf wil schoonmaken kan je hiervoor het beste een sneakercleaner, borstel en microvezeldoek gebruiken. Het is belangrijk dat je de sneakercleaner aanbrengt met de borstel en dit even laat intrekken. Veeg het daarna schoon met de microvezeldoek.

Welke Skechers mogen in de wasmachine?

Skechers UNO kunnen niet in de wasmachine. Als je ze wel in de wasmachine doet, loop je het risico dat de loopzool loslaat. De Skechers UNO kun je daarom het beste met een vochtige doek schoonmaken.

De Arch fit modellen kunnen wel in de wasmachine gewassen worden en zijn hier zelfs speciaal voor ontworpen. Bij alle andere Skechers modellen wordt er op het label in de schoen, het kaartje aan de schoen of op de schoenendoos weergegeven of de schoen in de wasmachine kan.

De onderstaande artikelen zijn geschikt voor in de wasmachine!

Skechers wasmachine
  1. Skechers Slip-Ins: Ultra Flex 3.0 instapper
    Maten: 46
  2. Skechers Slip-ins Ultra Flex 3.0 instapper
    Maten: 41

Leren schoenen in de wasmachine

Kunnen leren schoenen in de wasmachine? Voor leren schoenen is het niet goed als je deze in de wasmachine doet. Als leer met veel water in aanraking komt, kan het op termijn gaan scheuren. Dat is natuurlijk zonde van je dure leren schoenen! Je kunt leren schoenen daarom beter met een doekje schoonmaken. Ook suède schoenen kun je niet in de wasmachine doen, suède is namelijk een hele kwetsbare stof. Deze maak je het beste schoon met een zacht borsteltje.

Twijfel je of jouw (witte) schoenen in de wasmachine kunnen? Of hoe je jouw schoenen het beste kunt schoonmaken en verzorgen? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in een van onze winkels. Wij helpen je graag verder!