Hoe berg je jouw schoenen het beste op?

Hoe kun je het beste je schoenen opbergen?
Alle artikelen Geplaatst op: 23 maart 2023
Hoe berg je jouw schoenen het beste op?

Als je net als ons een passie hebt voor schoenen, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het kan zijn om ze allemaal netjes opgeborgen te houden. Van hoge hakken tot stoere laarzen, elk paar heeft zijn eigen zorgvuldige plekje nodig. Als je schoenen overal rondslingeren, kan het niet alleen rommelig ogen, maar ook heel gevaarlijk zijn. En met een verzwikte enkel heeft niemand blije voeten. Daarom hebben we een paar handige tips voor het opbergen van jouw schoenen op een rijtje gezet!

Sorteer je schoenen

De eerste stap bij het organiseren van je schoenencollectie is het sorteren (en helaas soms verkleinen) van je schoenencollectie. Dit helpt om te bepalen welke schoenen je vaker draagt en dat maakt het weer makkelijker om te bepalen welke schoenen waar moeten komen te staan. Het kan daarnaast ook helpen om je schoenen te categoriseren op basis van het type (bijvoorbeeld laarzen, sneakers, hakken) of het seizoen (bijvoorbeeld winter, zomer). Ga je met pijn in het hart afscheid nemen van je schoenen? Geef ze dan een tweede leven! Hoe? Je leest hier meer over op onze pagina over duurzaamheid.

Opbergen van schoenen in de hal

Een logische plek om je schoenen op te bergen is in de hal. De hal is vaak de eerste plek waar je je schoen uitdoet. Hoe vaak trek je direct je lekker warme Warmbat pantoffels aan in de winter? Of schiet je in de zomer juist snel een frisse Ipanema slipper aan? Daarnaast is de hal de eerste entree van je huis, dus het is belangrijk om deze netjes en georganiseerd te houden. Zo kom je namelijk altijd netjes opgeruimd thuis. De gang is de nummer een verzamelplek, dat herken je waarschijnlijk bij jezelf, of bij je familieleden. Dan liggen ze in de hal (of op de trap) waar ze netjes staan te wachten om mee naar boven genomen te worden. Helaas, niet altijd met succes. ;)

Schoenen (hoe leuk we ze ook vinden) kunnen een rommelige indruk geven. Om dit te voorkomen kun je een schoenenkast gebruiken. Dit type kast is speciaal ontworpen om schoenen op te bergen en kan in verschillende maten en stijlen worden gekocht. Zeker voor de hal is het handig om een klein exemplaar aan te schaffen.

Bepaal wel eerst voor jezelf welke schoenen voor jou het belangrijkste zijn en welke je het meeste draagt. Deze beperkte selectie schoenen zet je opgeborgen in jouw nieuwe schoenenkast, zo heb je de belangrijkste schoenen altijd bij de hand en kun je de andere schoenen op een andere plek opbergen. Opgeruimd staat netjes!

schoenen opbergen in de hal

Schoenen ophangen aan de deur

Heb je weinig ruimte om een nieuwe schoenenkast neer te zetten? Dan kan het ophangen van je schoenen aan de muur of de deur een slimme oplossing zijn. Er zijn verschillende soorten schoenenhangers beschikbaar, van eenvoudige haken tot op maat gemaakte hangers. Deze oplossing kan ook helpen om je schoenen in het zicht te houden, zodat je je favoriete paar snel kunt vinden.

Hoe berg ik mijn laarzen op?

Laarzen kunnen veel ruimte innemen en moeilijk op te bergen zijn. Ze hebben meestal de neiging om om te vallen of om te rollen als ze op de grond liggen. Een opbergsysteem voor laarzen kan dit probleem oplossen. Er zijn verschillende soorten laarzenopbergers beschikbaar, waaronder hangers en opbergtassen. Hangers zijn handig als je ruimte wilt besparen in je kast. Je kunt je laarzen gemakkelijk aan de hangers hangen en ze in je kast ophangen. Opbergtassen zijn een goede optie als je je dure leren laarzen wilt beschermen tegen stof en vuil. Besluit je afscheid te nemen van je prachtige chelseaboots? Je kunt je laarzenopbergers gemakkelijk opvouwen en opbergen als je ze niet gebruikt.

Opbergen van schoenen in de slaapkamer

Als je de neiging hebt om je schoenen in de slaapkamer op te bergen, kun je overwegen om een schoenenrek aan te schaffen. Een schoenenrek is een handig opbergsysteem dat je schoenen georganiseerd en overzichtelijk houdt.  En als je fan bent van je schoenen vind je het waarschijnlijk geen probleem om ze iedere dag te zien!

Onder je bed

Heb je liever dat je schoenen uit het zicht zijn? Ga dan voor opvouwbare schoenenorganizers voor onder je bed. Zo heb je ze binnen handbereik, maar zijn ze ook netjes uit het zicht: makkelijk voor seizoensgebonden schoenen bijvoorbeeld.

Hoe kun je het beste je schoenen opbergen? 4 tips

Zoals je ziet zijn er vele manieren om je schoenen op te bergen, daarom hebben wij de belangrijkste tips nog even voor je op een rij gezet!

  1. Sorteer je schoenen: bepaal voor het opbergen welke schoenen je wilt houden en welke je weg gaat doen.
  2. Categoriseer je schoenen om te bepalen welke schoenen waar komen te staan. Ga je bijvoorbeeld voor seizoen, of liever op het type schoen? Wij raden je aan om te categoriseren op seizoen.
  3. Maak de keuze of je het belangrijk vindt dat je schoenen uit het zicht zijn. Is het antwoord ja? Dan kun je het beste werken met een dichte schoenenkast, of een opbergsysteem onder bijvoorbeeld het bed.
  4. Begin! Het is natuurlijk belangrijk dat je weet wat je doet, maar nog belangrijker is dat je eraan begint. En zeg nou zelf; het is toch altijd leuk om met schoenen bezig te zijn?