Wij zijn blij te kunnen mededelen dat we, naast onze Click & Collect service, we je weer mogen ontvingan in onze winkels met shoppen op afspraak!

Wil je graag in alle rust veilig en vertrouwd shoppen? Maak dan een afspraak!

1) Maak via de online booking tool een afspraak, of neem telefonisch contact op met het betreffende filiaal.
2)Selecteer jouw favoriete filiaal in de online boekingstool en bevestig de afspraak
3) Voor vragen en wensen mag u de store natuurlijk ook telefonisch contacteren.

Test

Boek een afspraak
 

Shoppen op afspraak

Hoe maak ik een afspraak?
Je kunt een afspraak maken via de online boekingstool op deze pagina of door telefonisch contact op te nemen met de winkel waar je een afspraak wilt inplannen. Zij helpen je dan graag verder!
Hoe verloopt een afspraak?
Wij vinden het belangrijk dat het shoppen zo veilig mogelijk verloopt. Wij nemen per tijdslot een maximaal aantal bezoekers aan. Dit gebeurt op basis van de oppervlakte van de store, waarbij wij naar de richtlijnen van de overheid maximaal één bezoeker per 25 vierkante meter ontvangen. Een afspraak duurt 30 minuten en onze medewerkers helpen je natuurlijk op gepaste afstand.
Voor hoeveel personen kan ik een afspraak reserveren?
Voor ieder persoon boven de 12 jaar moet je een afspraak reserveren. Kom je dus met twee volwassenen? Dan moet je twee losse afspraken reserveren. Voor kinderen tot en met 12 jaar hoef je geen aparte afspraak in te plannen.
Moet ik voor mijn kind(eren) een aparte afspraak maken?
Voor kinderen tot en met 12 jaar hoef je geen aparte afspraak in te plannen. Vanaf 13 jaar is het verplicht om een aparte afspraak in te plannen voor kinderen. We willen je daarom vragen dit ook te doen.
Ik wil mijn afspraak graag annuleren of verzetten, hoe doe ik dat?
Wil je graag je afspraak annuleren of verzetten? Neem telefonisch contact op met de betreffende winkel waar de afspraak is gemaakt, of neem contact op met ons servicekantoor via webshop@durlinger.com of telefonisch via 088 - 1233 077. Vermeld hierbij altijd de winkel waar je de afspraak hebt gemaakt.
Ik wil graag ruilen of retourneren, moet ik hiervoor een afspraak maken?
Ja, om een artikel te kunnen ruilen of retourneren in onze winkels moet je een afspraak maken. Wij nemen per tijdslot een maximaal aantal bezoekers aan. Door iedereen een afspraak te laten plannen kunnen we makkelijk monitoren hoeveel personen in onze winkels zullen zijn én de veiligheid van onze klanten en medewerkers waarborgen.

Family & Friends

Hoe lang is de Family & Friends actie geldig?
De Family & Friends actie start op woensdag 7 april en is geldig t/m zaterdag 10 april. De Family & Friends actie is zowel in onze winkels geldig als in onze webshop.
Geldt de Family & Friends actie ook online?
Ja, de Family & Friends actie is ook online geldig.
Wat zijn de openingstijden tijdens Family & Friends?
Tijdens de Family & Friends dagen zijn onze winkels langer geopend om drukte te spreiden. Op woensdag, donderdag en vrijdag is iedere Durlinger winkel geopend tot 20:00. Voor een compleet overzicht van openingstijden verwijzen we je door naar de winkelpagina.

COVID-19

Ik heb klachten, wat nu?
Wanneer je klachten hebt willen we vragen om je afspraak te verzetten voor zowel je eigen, als voor de veiligheid van onze medewerkers. Neem telefonisch contact op met de betreffende winkel waar de afspraak is gemaakt, of neem contact op met ons servicekantoor via webshop@durlinger.com of telefonisch via 088 - 1233 077.
Welke maatregelen hanteren jullie in de winkels?
De veiligheid van onze medewerkers en die van onze klanten staat altijd voorop! Daarom hebben we de volgende maatregelen voor onze medewerkers én klanten. Het dragen van een mondkapje is verplicht in de winkel. We vragen je daarnaast gepast afstand te houden. Desinfecteer je handen bij binnenkomst. De pinautomaat wordt regelmatig ontsmet en we vragen je om - indien mogelijk - niet contant te betalen. Bij onze kassa's hangt een plexiglas scherm om veilig af te rekenen. Als laatste hebben we een maximaal aantal bezoekers, dit gebeurt op basis van de oppervlakte van de winkel, waarbij wij naar de richtlijnen van de overheid maximaal één bezoeker per 25 vierkante meter ontvangen.
Ik (of een huisgnoot) moet in quarantaine, wat nu?
Wanneer je klachten hebt, in aanraking bent geweest met een positief persoon of zelf positief getest bent willen we je vragen om je afspraak te verzetten voor zowel je eigen, als voor de veiligheid van onze medewerkers. Neem telefonisch contact op met de betreffende winkel waar de afspraak is gemaakt, of neem contact op met ons servicekantoor via webshop@durlinger.com of telefonisch via 088 - 1233 077.