Meer informatie over de Durlinger Schoenen Family Card

Op deze pagina treft u meer informatie aan over de Family Card.

Oude Family Card

Heeft u nog een oude Family Card? Deze zijn niet meer geldig. Vraag een van onze medewerkers om een nieuwe kaart.

Family Card registratie lukt niet

Heeft u geprobeerd om uw nieuwe Family Card te registreren via de website en dit lukt niet? Neem even telefonisch contact op met ons hoofdkantoor: 046 - 420 30 49 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur). De kans bestaat dat uw Family Card niet geactiveerd is en dan lukt de registratie niet.

Waar kan ik mijn puntensaldo bekijken?

Het puntensaldo op de Family Card wordt bij iedere aankoop direct bijgewerkt en afgedrukt op de kassabon. Daarnaast wordt sinds september 2013 automatisch een online account aangemaakt bij de registratie van de Family Card. Als u met uw e-mailadres en het per mail ontvangen wachtwoord inlogd, dan kunt u onder Mijn Account het puntensaldo van uw Family Card bekijken.

Spaar ik over online aankopen ook kortingspunten?

Ja, als u een account heeft aangemaakt, dan worden de gespaarde punten automatisch aan uw account toegevoegd. Als u kijkt bij mijn account, dan ziet u al uw gegevens, inclusief het puntensaldo.

Ik heb een geregistreerde Family Card en wil een aankoop in de webshop doen.

Als u hetzelfde e-mailadres gebruikt voor de registratie van de Family Card en voor het aanmaken van een account in de webshop, dan worden deze aan elkaar gekoppeld. De punten van de online aankopen worden dan automatisch aan uw Family Card toegevoegd.

Ik heb al een online account en wil mijn Family Card registreren.

Als u hetzelfde e-mailadres gebruikt voor het registreren van de Family Card als het mail adres dat u gebruikt voor online aankopen, dan worden de gegevens gekoppeld. U ziet dit terug onder Mijn Account.