Maatregelen COVID-19

Onze fysieke winkels zijn tot nader bericht gesloten. Begrijpelijk, want de veiligheid van onze klanten en medewerkers staat altijd voorop. Online staan we gelukkig 24/7 voor je klaar en profiteer je van heel veel voordeel! Wij begrijpen dat je veel vragen hebt en daarom hebben er alvast enkele voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ons natuurlijk altijd bereiken via webshop@durlinger.com of telefonisch via 088 - 1233 077. 

Winkels

Wanneer gaan de Durlinger winkels weer open?
We houden de adviezen en regels nauwlettend in de gaten. Vooralsnog zijn onze winkels op 3 maart weer geopend. In de tussentijd kun je online shoppen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media om op de hoogte te blijven van actuele acties en nieuws over onze winkels.
Kan ik mijn bestelling ophalen in een Durlinger winkel of bij een PostNL punt?
Alle Durlinger winkels zijn gesloten tot en met 2 maart, tot nader bericht. Je kunt tijdens het plaatsen van je bestelling wel kiezen voor het bezorgen van je pakketje bij een PostNL punt bij jouw in de buurt. Houd daarbij wel rekening aangepaste openingstijden in verband met de lockdown. Daarnaast kun je ook gebruik maken van call & collect. Zo kun je telefonisch jouw bestelling doorgeven bij het filiaal naar keuze en deze daar ophalen.
Kan ik mijn bestelling retourneren in een van de Durlinger winkels?
Helaas is retourneren in onze winkels momenteel niet mogelijk. Zijn jouw schoenen ongedragen? Dan kun je jouw aankopen binnen 100 dagen retourneren via PostNL. Je kunt het artikel terugsturen naar ons retour adres: Antwoordnummer 4023, 5980 ZX Panningen. Gebruik hiervoor het retourformulier dat je ontvangt bij de bestelling. Wij vragen een bijdrage in de retourkosten van €2,95. Wil je de schoenen liever terugbrengen in een van onze winkels? Dan mag je daar even mee wachten tot na de lockdown. Zorg er wel voor dat de schoenen ongedragen zijn. Wil je schoenen retourneren die in de winkel zijn gekocht, of heb je andere vragen over het retourneren? Neem dan contact op met onze klantenservice: 088 - 1233 077 of webshop@durlinger.com
Ik heb een klacht over mijn aankoop in een van de Durlinger winkels, wat nu?
Heb je een klacht over een van onze artikelen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 - 1233 077 of webshop@durlinger.com. Dit kan voor zowel aankopen in onze winkel als aankopen op onze webshop. Heb je een klacht lopen in de winkel? Dan zal de betreffende winkel contact met je opnemen.
Ik heb een schoen ter reparatie in een van de Durlinger winkels, wat nu?
Heb je een schoenreparatie in een van onze winkels? Dan neemt de betreffende winkel graag contact met je op voor een passende oplossing.

Webshop

Kan ik mijn spaarsaldo ook online inwisselen?
Nee, helaas is het op dit moment technisch nog niet mogelijk om je gespaarde €15,- euro korting online in te wisselen.
Is online bestellen bij Durlinger veilig?
Ja, online bestellen bij Durlinger is veilig. Bij Durlinger Schoenen kun je veilig en gemakkelijk betalen met iDEAL internetbankieren, creditcard, met PayPal of achteraf via Billink. Dit alles in een veilige, versleutelde omgeving.

Bestellen & leveren

Heeft het coronavirus invloed op de levertijden van mijn bestelling?
Ook PostNL voelt de impact van het COVID-19 virus. Zij doen hun best om de dienstverlening te garanderen, maar kunnen niet uitsluiten dat er last-minute transporten worden geannuleerd door ziekt en drukte. Wij kunnen daarom niet garanderen dat artikelen binnen de beloofde tijd geleverd worden, maar doen altijd ons best om je op de hoogte te stellen. Mocht je vragen hebben over (de status van) een pakketje kunt je altijd contact opnemen met onze klantenservice: 088 - 1233 077 of webshop@durlinger.com
Ik kan mijn bestelling niet ophalen omdat het PostNL punt gesloten is, wat nu?
Heb je een bestelling bij een PostNL-punt laten leveren of in een van onze winkels, maar kun je deze niet ophalen i.v.m. met een sluiting van deze winkel? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 - 1233 077 of webshop@durlinger.com. We laten je pakketje dan retourneren en versturen het vervolgens naar jouw huisadres op een moment dat het voor jou uitkomt.