Maak je voeten summerproof!

Maak je voeten klaar voor de zomer!
Alle artikelen Geplaatst op: 11 juli 2022
Maak je voeten summerproof!

De zon gaat weer schijnen en de temperaturen lopen op. Perfect om de slippers en sandalen weer uit de kast te halen! De dichte sneakers en warme sokken worden ingewisseld voor luchtige, open schoenen, maar zijn je voeten daar wel klaar voor? Wij helpen je natuurlijk graag met een stappenplan voor blije voeten die gezien mogen worden!

Maak je voeten klaar voor de zomer!

Hoe heerlijk is het om even een avondje me-time in te plannen en je voeten goed te verzorgen? Al helemaal na een lange werkdag of een dagje shoppen, verdienen je voeten een beetje extra aandacht. Maar wat zijn dan de juiste stappen om te zetten en welke producten heb je nodig? We nemen je stap voor stap mee door de perfecte relaxavond voor jezelf!

Ontspan 

Begin met een lauwwarm voetenbadje en voeg je favoriete bruisbal toe. Heb je allergieën of zoek je liever een natuurlijke oplossing? Vervang de bruisbal dan voor een beetje keukenzout. Dit heeft namelijk een antibacteriële werking. Wanneer je wondjes op je voeten hebt, is een voetbadje af te raden. Dit kan namelijk voor irritatie in deze wondjes zorgen, waardoor de heling langer zal duren. 

Wil je je relaxavond iets uitbreiden? Doe dan je badjas aan en waan jezelf in een echte thuisspa. Een gezichtsmasker mag dan natuurlijk niet ontbreken. Deze kun je tijdens het voetbadje aanbrengen en tussendoor (na de gewenste tijd) afspoelen.

Scrubben maar!

Na het voetenbadje is het tijd om dode huidcellen en eelt te verwijderen. Neem eerst een fijne scrub en spoel je voeten af met lauwwarm water. Heb je geen scrub in huis? Maak deze dan van suiker of zout in combinatie met honing en olijfolie. Je kunt er dan nog voor kiezen om een olie met geur toe te voegen.  

Heb je na het scrubben nog eelt op je voeten? Dit kun je gemakkelijk verwijderen door middel van een vijl of puimsteen. Let op dat je niet te veel verwijderd, in dit geval krijg je gevoelige en misschien wel pijnlijke plekken op je voeten.  

Wanneer er veel eelt afgevijld is, spoel je je voeten nog een keer af met lauwwarm water. Droog je voeten hierna goed af en vergeet niet tussen je tenen te drogen. Zo voorkom je de kans op irritatie en infecties.

Blije voeten 

Om je voeten écht blij te maken, heb je een fijne voetencrème nodig. Wanneer je een goede crème wilt gebruiken, maar weinig tot geen eelt of irritaties hebt, kun je het beste de voetenbalsem gebruiken. Mocht je last hebben van eeltvorming, is het aan te raden om de verzorgende huidcrème te gebruiken. Zo is de verzorging van je voeten optimaal. Heb je last van vermoeiende benen? Kies dan voor onze beencrème. Hieronder lees je meer over de verschillende crèmes en waar ze aan bijdragen.  

Voetenbalsem 

  • Verminderd irritatie 
  • Versterkt nagels 
  • Verzorging van kalknagels 
  • Tegen vervelende voetkwaaltjes 

Verzorgende huidcrème 

  • Bij een ruwe en schrale huid 
  • Voor drogen handen en voeten 
  • Voorkomt eeltvorming 
  • Vermindert bezoek aan pedicure 

Beencrème 

  • Bij vermoeiende en rusteloze benen 
  • Voor een goede bloedcirculatie 
  • Hydrateert droge huid 
  • Maskeert opvallende aderen 

Shinen maar!

Je voeten zijn helemaal klaar om gezien te worden, tijd dus om je mooiste slippers en sandalen uit de kast te trekken. Nog op zoek naar een nieuw paar? Wij zetten graag een paar bestsellers voor je op een rij! 

 

Slippers & sandalen
  1. Ipanema Bossa Slipper
    Vanaf € 20,99
    Maten: 36 37 38 39 41

 

Schoenen kopen bij Durlinger

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze collectie? Kom langs in een van onze winkels, we helpen graag met het uitzoeken van een paar dat bij jou past. Wil je ze liever op je gemak thuis uitzoeken en passen? Ook dat kan. We verzenden je nieuwe favoriete schoenen gratis vanaf €49,-. Zijn ze toch niet helemaal naar wens? Dan kun je ze gratis retourneren. Happy shopping!