140 jaar Durlinger

140 jaar Durlinger
Alle artikelen Geplaatst op: 17 mei 2022
140 jaar Durlinger

21 mei is het feest bij Durlinger. Wij bestaan 140 jaar en willen dit samen met ons personeel en klanten vieren! Tijdens onze feestweken krijg je tot 40% korting op 140 artikelen en maak je kans op leuke prijzen in onze filialen! Op 21 mei is het extra groot feest in onze filialen en zullen we onze verjaardag uitbundig vieren!

Hoe het allemaal begon

Durlinger is nu in handen van de vijfde generatie van de familie Durlinger. Met Roger als directeur en Danielle als inkoper is het familiebedrijf nog steeds in handen van de familie Durlinger. Lees meer hoe het familiebedrijf is ontstaan.

Het begon allemaal in 1881 in het pand naast de huidige Durlinger winkel in Sittard met Joseph Durlinger. Als Joseph Durlinger 25 jaar oud is start hij de eerste winkel, waar veel klompen, werkschoenen, stukken leer, gespen, klompenriemen en tuigleer verkocht wordt. Op dat moment was alles maatwerk. In 1886 kwam hier verandering in en kwam de eerste schoenfabriek in Noord-Brabant.

In 1912 koste een paar herenschoenen van de eerste soort 7,50 gulden, omgerekend is dit ongeveer 3 Euro. Voor een gemiddeld paar maatwerkschoenen voor heren betaal je in 1912 tussen de 4 en 4,5 Gulden, voor damesschoenen ongeveer 3 Gulden en voor kinderschoenen ongeveer 2 Gulden.

Joseph is op reclame gebied zijn tijd ver vooruit
Jos Durlinger Leinders & Zn schoenfabrikanten
Levert alle soorten dames- Heeren- en Kinderschoenwerk op maat en gemaakt.
Reparatiën worden spoedig net en billijk uitgevoerd.
Al ons werk munt uit door nette modellen, soliede afwerking en gemakkelijke pasvorm.
Limbrichterstraat 540 Sittard. Hoek Oranje Nassaustr. En Stationsstr. 6 Heerlen

In de jaren 60 verandert de schoenenmarkt. Degelijk schoeisel moet plaats maken voor modern en goedkoop spul. Leer wordt vervangen door plastic. In plaats van schoenen repareren wordt sneller goedkoop schoeisel aangeschaft. De schoenmakerij loopt op haar laatste benen en in 1971 is er geen plaats meer voor deze tak in het bedrijf.

In 2006 wordt het bedrijf overgedragen aan Danielle en Roger. Op 1 januari 2007 is de vijfde generatie gestart! Wij zijn er trots op dat dit familiebedrijf nog steeds in handen is van de originele familie Durlinger. Dat het een familiebedrijf is, is ook te zien aan het personeel. Niet voor niets heeft Durlinger dan ook een behoorlijk aantal werknemers in dienst (of in dienst gehad) die hun 40 jarig jubileum hebben mogen vieren bij Durlinger!

De 4de en 5de generatie van Durlinger in 2006

Intussen heeft Durlinger ruim 40 filialen en is het service kantoor verhuisd naar Panningen na de fusie met Shoetime. Veel Shoetime filialen zijn omgebouwd naar Durlinger en er wordt verder gegaan met één sterk winkelconcept. Een strategische keuze voor de toekomst.

100 jaar Durlinger

Bij het 100 jarig bestaan werd natuurlijk ook teruggeblikt naar het verleden. Hierbij wordt de vraag gesteld wat de succesformule van Durlinger is, die het bedrijf al 100 jaar bestaansrecht geeft:

Al die jaren werd vastgehouden aan de stelregel die de grondlegger van het bedrijf honderd jaar geleden voor ogen en nog steeds is ons strever er op gericht een kwalitatief goed product met een duidelijke modische inslag te brengen voor een redelijke prijs, samen ons streven om onze klanten door een persoonlijke bediening een stuk service te geven.

En nog steeds is dit de succesformule van Durlinger! Tegenwoordig is het motto: Blije voeten, blije mensen. Kwalitatief goede, maar toch betaalbare schoenen waar je voeten blij van worden, maar die tegelijkertijd passen bij de trends van het moment. Ons personeel wordt steeds verder opgeleid zodat zij steeds meer kennis hebben en onze klanten daardoor extra goed kunnen helpen.